fbpx

Plankgrillad Fläskfilé med curryrub

by • augusti 29, 2013 • Gris, Kött, Nyår, PlankgrillningComments (1)7610


Plankgrillad fläskfilé med curryrub

 

Har ni inte provat att grilla på planka än, så gör det.
Det ger en härlig cedersmak.
Sedan är det lite kul att kunna servera och tranchera på plankan också.

Du behöver

  • 1 cederplanka
  • 1 hel Fläskfilé
Till rubben
  • 2 tsk gul curry
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Till såsen:

  • 2 st mango grovhackade
  • 2 msk pressad lime
  • 1/4 tsk gul curry
  • 1/4 tsk sesamolja
  • 1/4 tsk gourmétsalt
  • 1 droppe Blairs megadeath (eller annan stark sås)

 

Gör så här:

Lägg plankan i blöt i minst 12 h

Blanda ihop rubben och rubba fläskfilén väl.

Plasta in i plastfolie och låt stå i kylen minst 2h

Förbered grillen enligt 50/50-metoden och mediumvärme.

Under tiden lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa till en slät sås. Blir den för tjock späd med lite vatten.

Lägg den blötlagda plankan över direkt värme och stäng locket.
När den börjar ryka, vänd plattan och lägg på fläskfilén.

Grilla på direkt värme i ca 10 min. Flytta sedan över plankan på indirekt värme. Grilla i ytterligare 15-20 min eller tills fläskfilén har en innertemperatur på 65 grader.

Lägg fläskfilén i folie och låt vila ca 10 min Innan servering.

 

Servera gärna med plankgrillad potatismos.

(Visited 2 234 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to Plankgrillad Fläskfilé med curryrub

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *