fbpx

Captain Coke can chicken

by • oktober 7, 2013 • Beer Can Chicken, Fågel, Low & SlowComments (0)6531

Captain Coke can chicken

Detta är från början ett experiment som föll riktigt väl ut.
Jag gillar att dricka en Captain Morgan & Cola ibland.

Funderade lite på hur jag skulle kunna implementera denna smak till grillningen.

Vad fungerar då egentligen bättre än Captain  Coke Can chicken?

Kände att det var dags att prova Webers potatisnålar med.

Dessa förkortar tillagningstiden på bakad potatis avsevärt.
Man trycker helt enkelt in nålen i botatisen, denna leder sedan värme in i potatisen och tillagar den både från utsidan och insidan.
Hur smart är inte det?

Till detta recept behöver du:

  • 1 hel kyckling
  • En flaska Captain Morgan (en skvätt i burken, resten till kocken)
  • 1 33 cl Coca Cola
  • valfri chili
  • två klyftor vitlök
  • 1 lime
  • Olivolja
Till rubben:
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk limecest
  • 1 1/2 tsk mald kryddpeppar
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

 

  • Blanda ihop rubben
  • gnid in kycklingen med olivolja
  • rubba kycklingen ordentligt.
  • Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150 grader.
  • drick ur halva colan
  • hålla resten i en kastrull
  • värm upp tills den nästan börjar koka.
  • öppna upp burken med en konservöppnare
  • under tiden, slå i en rejäl skvätt Captain Morgan i burken
  • Hacka chilin och lägg i
  • Hacka även vitlöken och lägg i burken.
  • skiva limen ismå klyftor och lägg även dessa i burken.
  • Till sist häll i lite av rubben i burken
  • Till sist häll tillbaka den varma colan i burken.
  • Trä på kycklingen.
  • Grilla på indirekt värme tills den når en innertemperatur på 67 grader.

 

Servera.

 

(Visited 2 006 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *