bacon_explosion

Bacon Explosion

by • March 18, 2013 • Bacon, Gris, Kött, Low & Slow, RökComments (8)75337


Bacon Explosion

Detta är en riktig fettbomb och även ett av de godaste grillrecept jag vet.
Det går enkelt att variera med olika fyllningar.

I originalreceptet så använder man italian sausage istället för vanlig kryddad fläskfärs.

Tyvärr är det svårt att få tag på i Sverige och om man får tag på det är det väldigt dyrt.

Nedan hittar du receptet på egentillverkad italian sausage.

 

Du behöver:

  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver

 

  • 3 paket bacon, gärna en lite längre tjockare variant
  • Valfri riven ost
  • Din favoritrub
  • valfri bbqsås
  • Övrig fyllning om du vill

 
Gör så här:

  • Blanda ihop kryddorna och vitlöken i färsen ordentligt.

 

  • Låt stå i kylen några timmar så kryddorna får dra sig.

 

  • Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.

 

  • Gör en baconväv på ca 30×30 cm

 

Du väver helt enkelt ihop dina baconskivor

Här är en guide till vår Youtube-kanal som visar hur du gör:

 


 

 

  • Rubba baconväven med din favoritrub.
  •  Platta ut färsblandingen och gör den i samma storlek som baconmattan. Ett tips är att göra det på ett stort ark plastfolie.
  • Rubba igen.

Sedan kan du fylla med vad du vill.
Klassikern är hackad paprika, knaperstekt bacon och riven ost, men här kan du twista till det lite som du vill.
jag har provat många olika fyllningarbland annat hackad salami, eller överbliven pulled pork.
Valet är ditt.

  • Avsluta med att hälla över din favorit BBQ-sås.

 

  • Ta sedan kanten på plastfolien och rulla ihop färsen med fyllningen till en rulle som är helt tät och kompakt.

 

  • Lägg rullen på baconväven och rulla bacon runt rullen.

 

  • Rubba utanpå väven igen.

 

 

Grilla indiekt på låg värme (ca 100-120 grader) tills den når en innertemperatur på 65 grader.
Detta tar ca 2-3 h.
Pensla på lite glaze i slutet.

I orginalreceptet röks den även med rökflis, men det är inget måste.

Jag rekommenderar hickory eller äpple, varför inte båda tillsammans?

Rulla in i folie och låt vila en stund innan servering.

Servera med valfritt tillbehör

bacon-explosion

 

©Björn Johansson

(Visited 14,778 times, 8 visits today)

Pin It
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/23/108323/bbqlovers.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273